Wat kun je doen qua voorbereiding?

Wat kun je doen qua voorbereiding?
Het maken van een lipdub start met de muziekkeuze en het vaststellen van de route. Kies hiervoor een opzwepend nummer met zang. Zingen en bewegen zijn belangrijke onderdelen van de lipdub. Bekijk ook eens onze liedsuggesties voor wat extra inspiratie. Het liedje moet voor de opname goed geoefend zijn. De route moet exact in de duur van het liedje te lopen zijn. Onze regisseur zal dit voor jullie regelen en de route maken.

Inspiratie
Lipdub-filmpjes van anderen kunnen bijzonder inspirerend werken. Het geeft de deelnemers een goed beeld van het eindresultaat. Daarnaast zitten er veel onderdelen in die je misschien voor je eigen lipdub kunt gebruiken. Geef de deelnemers de tijd en ruimte om te overleggen over de rol die zij hebben en de attributen die zij nodig hebben.

De locatie
Het is handig om een plattegrond te hebben waarop de route kan worden ingetekend. In een schema kan worden aangegeven welke personen op welke plek moeten staan. Vaak heeft een lipdub een gezamenlijk einde waarin alle deelnemers op een centraal punt zichtbaar zijn. Om dit te realiseren moet er nagedacht worden over onzichtbare looproutes zodat iedereen op tijd op de afgesproken plek kan zijn. Wij helpen jullie hier natuurlijk mee.

Oefenen
Voordat je de lipdub definitief gaat opnemen heb je veel tijd nodig om te oefenen. Wij oefenen zowel met als zonder muziek en/of camera. Over het algemeen zijn wij 80% van de tijd bezig met oefenen, voordat de opnames starten.

Wat kun je doen qua voorbereiding?
Schuiven naar boven